TC garden



A secret garden





TC garden

Morbegno, Italy

2012

Garden design: Carlo Ezechieli


  Photo: © Marcello Mariana


This project for a private garden is developed in a situation where the soil natural slope and the opening of the site southwards allow a series of design opportunities. The design leit-motivis the zigzag-shaped wall whose height progressively increases while moving towards the house entrance. This wall establishes the measure both for the paving layout and for the planting. The paving is made of large triangular stone slabs, where the presence of polished slabs provides a dynamic reflection of sunlight. A Carpinusbetulushedge provides both a curtain from a large apartment building and combined with Rosa caninashrubs as well as an interesting contrast between the hornbeam trees and the dog rose red berries.



















CE-A studio + Carlo Ezechieli - 2019 all rights reserved